Lexology Getting the Deal Through - Complex Commercial Litigation

THOMSEN-FONAGER har forfattet kapitlet om det danske retssystem i Lexology Getting The Deal Throughs 2022 udgivelse om komplekse kommercielle retssager (Complex Commercial Litigation). Læs mere og download materialet her.

—o0o—

THOMSEN-FONAGER has contributed with the chapter on the Danish legal system in Lexology Getting The Deal Through’s 2022 publication on Complex Commercial Litigation. Read more and download a free copy of our contribution here.

Complex Commercial Litigation

THOMSEN-FONAGER har forfattet kapitlet om det danske retssystem i Getting The Deal Throughs nye udgivelse om komplekse kommercielle retssager (Complex Commercial Litigation). Læs mere og download materialet her.

—o0o—

THOMSEN-FONAGER has contributed with the chapter on the Danish legal system in Getting The Deal Through’s new publication on Complex Commercial Litigation. Read more and download a free copy of our contribution here.

Højesteret: Indhentede tilbud under en retssag kan anvendes over for skønsmand

Højesteret: Indhentede tilbud under en retssag kan anvendes over for skønsmand

Højesteret har ved kendelse afsagt den 1. oktober 2019 bekræftet, at en part kunne fremlægge tilbud indhentet efter gennemførelsen af en skønsforretning efter reglerne om isoleret bevisoptagelse med henblik på at stille skønsmanden supplerende spørgsmål. Kendelsen er interessant, fordi den er med til at fastlægge snitfladen over for ensidigt indhentede erklæringer efter en sags anlæg, som ikke vil blive tilladt fremlagt, og tilbud indhentet baseret på en allerede afgiven skønserklæring.

Webinar om warrants og aktiekøbsoptioner

Webinar om warrants og aktiekøbsoptioner

Den 1. januar 2019 trådte en ændring af aktieoptionsloven i kraft. Lovændringen medfører bl.a. (i) en væsentlig udvidelse af parternes aftalefrihed, samt (ii) at der er indført en ny bestemmelse, som regulerer selskabets tilbagekøb af aktier. TF Advokatfirma afholder tirsdag den 19. marts kl. 20:30-21:00 webinar om de nye regler, herunder de praktiske muligheder og udfordringer, som lovændringen medfører.

Forsvarligt kapitalberedskab i aktie- og anpartselskaber

Alle ledelsesmedlemmer i aktie- og anpartsselskaber har en pligt til at påse, at selskabets kapitalberedskab til enhver tid er forsvarligt. Lovgiver har anset forpligtelsen for at være så central, at pligten - som én af meget få - er fremhævet udtrykkeligt i selskabsloven.

Denne artikel beskriver nærmere, hvad der nærmere ligger i forpligtelsen, herunder hvad ledelsen bør være ekstra opmærksom på i relation til selskabets kapitalberedskab.

Læs artiklen her.

Cash pool-ordninger og selvfinansiering

Cash pool-ordninger og selvfinansiering

Gennem de seneste år er cash pool-ordninger i stigende omfang blevet anvendt af danske koncerner. Ordningerne rejser dog blandt andet en række væsentlige spørgsmål i relation til selskabslovens regler om selvfinansiering (selskabslovens § 206), herunder særligt i forbindelse med inklusion af opkøbte selskaber i cash pool-ordningen.

Den gode personalepolitik

Den gode personalepolitik

Advokat Mikkel Theilade Thomsen har sammen med Anne Vagnø fra Online HR skrevet en artikel om personalepolitikken som et forretningsmæssigt arbejdsredskab. I artiklen giver forfatterne deres bud på, hvilke forhold arbejdsgivere bør være særligt opmærksomme, når en personalepolitik implementeres eller opdateres.

120-dages-reglen - nem at forstå, svær at anvende

120-dages-reglen - nem at forstå, svær at anvende

Når visse betingelser er opfyldt, kan en funktionær opsiges med én måneds varsel til udgangen af en måned, hvis funktionæren har oppebåret 120 dages sygdom inden for et tidsrum af 12 på hinanden følgende måneder. Bestemmelsen er imidlertid ikke så nem at anvende, som den lyder.

Højesteret: En skadelidt kan ikke med forsikringsaftaleloven afbryde forældelsesfristen over for skadevolder

Højesteret: En skadelidt kan ikke med forsikringsaftaleloven afbryde forældelsesfristen over for skadevolder

Højesteret har den 29. maj 2018 afsagt en principiel dom, der fastslår, at en skadelidt kan afbryde forældelsesfristen over for en skadevolders forsikringsselskab ved at anmelde en skade inden forældelsesfristen udløb, jf. forsikringsaftalelovens § 29, stk. 5, men også at afbrydelsen ikke gælder forældelsesfristen for samme krav mellem skadelidte og skadevolder.